Desire is fatal.

Helg. Jag har hunnit med mycket roligt, i fredags så träffade jag Cissi på stan och tog en kvällsfika på George's. Skönt att få prata ut. Igår var det Dahlberg's som gällde, arbeta för fullt. Det var väldigt mycket folk, de har läst i Corren om oss och att vi var en av två caféer som blev godkända direkt av hälsoinspektionen i våras. 2 av 28 i linköping blev godkända direkt, de andra var tvugna att komplettera på något sätt. Denna PR har spridit sig iaf, vilket resulterade i mycket folk och väldigt mycket barnfamiljer. Men det tycker vi är roligt :). Lite stressigt bara.
  Cyklade hem och hoppade fort in i duschen, Camilla ringer och säger åt mig att ta mina grejer och springa ner till garagen där hon och daniel står. Så det blir att slänga ihop sina grejer och åka till Daniel där vi gjorde oss i ordning, sjöng väldigt högt till musik och drack några glas vin till underbart planerade av Mexico. Sedan cyklar vi in till L'orient där kvällen fortsätter. Träffade mycket folk som man kände, och hade en riktigt kul kväll!! Vid tre snåret ska vi dra oss hem till Daniel, problemet var ju bara att det öste ner.. Kalla, frusna och väldigt blöta kommer vi hem till Daniel runt halv fyra. Varvar ner med lite macka och sedan var det väldigt skönt att få krypa ner under ett varmt och torrt täcke!

Fick skjuts hem av Camillas mamma imorse, kom hem vid halv elva. Nu sitter jag mest och undviker plugget, ska snart börja. Det jag ska göra sedan är att planera min packning till mexico. Vad jag måste köpa i veckan och allt sånt!! Det är riiiktigt nära nu!

PUSS


On your true identity.

Det är riktigt nära nu, bara en vecka kvar sen sitter jag och mina bästa på flyget till en annan världsdel. Jag är inte förbered för fem öre, har mycket att fixa. Kläder, väska, skor.. ojoj. Innan jag kommer till paradiset har jag en vecka full av arbete framför mig. Svenska nationella muntliga nästa torsdag. Jag ska hålla ett tal på 5 min. Ons + tors är det engelska C skrivning. Kemilabb ska in, och sist men inte minst måste jag räkna mycket matte och läsa rättskunskap då två prov väntar direkt efter min hemfärd. Men jag klagar inte, för det kommer vara värt det!!

Träffade Emelie efter skolan idag så vandrade vi mot Folkunga där vi träffade Arvid och Martin. Det var dags för balmöte med alla balkommittéer och baltränarna. Vi fick lite information och nu sätter det igång på riktigt. På måndag ska vi ha balmöte med alla treor på katedral.. Ser fram emot detta.


Helgens bravader går mot sitt slut..

Det har varit en mycket lyckad helg bestående av träning, myskväll hos Amelia och födelsedagsmiddag ute i Askeby. Emelie skulle firas!!

Det bjöds på god mat och mycket trevligt sällskap, kvällen fortsatte sedan inne på ågatan och Platå. Mycket trevlig kväll där man träffade mycket folk och fick några stunder på dansgolvet. Jag klarar dock inte av att vara där för länge, det blir så trångt och varmt. Jag hade iaf en bra kväll, avslutade med att umgås med Calle ett tag, satt på tacobar ett tag och sedan blev det att leta upp syrran och ta taxin hem, kom hem vid fyra tiden. 

Nu börjar allvaret, de två veckorna framöver är hemska. Väldigt mycket i skolan med det är bara att kämpa på för sen kommer paradiset i två veckor. Längtar! Börjar bli lite nervös :D Mexico here we come.


Fysikplugg som gäller nu. Förstår mig inte på det, usch inget favoritämne direkt..


hej så länge.  

Be mine.

Flickan tittade undrande på dörren, vad dolde den, vad betydde den. Skulle den medföra något positivt, något negativt. Var det meningen att hon skulle öppna den eller vänta på att någon kom. Hur skulle hon veta. Hon ville inte vara rädd, hon ville vara modig och stark men visste inte hur..


The sun is shining.

Projektveckan rullar på, imorgon är stora dagen då allt ska redovisas. Lite läskigt men bara att göra sitt bästa. Måste träna lite på min del ikväll. " värme behövs för att materialet eller vätskan ska uppnå sin antändningstemperatur... "

Veckan har varit bra än så länge, känner mig taggad på nått sätt. Taggad att kämpa. :) Orkar inte må dåligt, orkar inte oroa mig. Ta allt som det kommer och bara ha det bra är min filosofi förtillfället, ska försöka göra den permanent !

Hade en mycket trevlig fika med Cissi på Barista idag. Jättemysigt verkligen! Älskar våra fikastunder :). Det känns som vi bara blir bättre och bättre vänner och det känns underbart! Alltid kul med dig gumman! Vill att du ska veta det <3




Cissi och jag på Malta.

The wonders of the world.

Till att börja med måste jag ta några minuter till att klargöra lite fakta på den här bloggen. Jag har ju trott att min blogg inte var så läst av många, det är den nog inte heller. Jag har trott att jag därför inte behövt vara så noga med att ge hänvisningar till låttexterna som jag ofta lägger in i mina inlägg. När jag fick kommentaren om mitt förra inlägg att dikten liknade Fröding och att jag hade imponerat på två skribenter på corren med den så kände jag att jag inte längre kan ta åt mig äran. Texterna i mitt förra inlägg är tagna från ingen annan än Lars Winnerbäck, Linköpings egna solstråle. Den första texten är från Kom änglar och den andra är Kom ihåg mig. Anledningen till att jag ofta lägger in låttexter är för att jag tycker de beskriver känslor och tankar så mycket bättre än vad jag skulle kunna göra och för att jag lyssnar på de låtarna när jag skriver här. Det är känslan som man har just nu man vill förmedla. Den känslan som låtarna ger. Jag ska bli bättre på att hänvisa till vem som har skrivit låtarna. Och då vet ni ju att om jag inte skriver nått, så är det jag som är kompositören och då får ni gärna jämföra mig med stora författare som Fröding..

Gårdagen spenderades först med lite släktträff hos min Kusin Cissi som hade fyllt 27 år dagen innan och detta skulle firas. Man fick även träffa den nyfödda, kusinbarnet Benjamin. Och såklart sötnosen Ella. Ojoj vad kär man blir!



Jag och underbarnet själv, Ella.



Modern min och Benjamin. ojoj så sockersött.


Kvällen spenderades på Yogi och Sangria tillsammans med Camilla och Jesper. God mat och härligt sällskap. Lite senare kom Lina och allt ledde till en mycket trevlig kväll. En tidig kväll för mig dock, kände inte för utgång så det blev lugnt med isvatten och te denna kväll. Servitrisen på Sangria kollade lite konstigt på mig när jag beställde en kopp te när de andra tog ett glas vin. Men men, man måste våga gå emot strömmen ibland. Samma sak, nån måste ju vakta bordet när de andra går ut och röker. Har inte förstått mig på den vanan..

Nu bär det av hem till Alex, ska äntligen ljusa upp håret med slingor. Hoppas på bra resultat..


Du vet hur allt ska bli nu, allt är sagt, luften är ren
Allting blir precis som man förväntar sig
Du är ett glashus, och jag är en sten
Men det är du som försöker se igenom mig
~
Lars Winnerbäck.

And I am back in the game.

Solen lyser, marken är full av fallna löv, luften har en kallare ton och frusna fingrar och tår börjar komma. Det är oktober, det känns så konstigt. Tiden går så fort man hänger inte riktigt med. När jag tänker tillbaka på de senaste månaderna, senaste året, känns allt som det har svept förbi i en himla hastighet. Mycket har hänt, mycket har ändrats men ändå är allt sig likt. Tiden gror sina spår i livet men läker även många sår. Allt händer av en anledning, right? Bara att bita ihop, hitta de små ögonstenen som man bär och fortsätta le mot livets medgångar och motgångar. Jag satt på bussen hem från dansen igår, värkte i varje muskel efter det hårda passet. Jag lyssnade på mysiga låtar på ipoden. Jag bara satt i den tomma bussen och tankarna åkte förbi lika snabbt som träden utanför.

Och du somna' den natten så vaken och drömde om allt
som vi kunnat göra
O om någon som vill ge dig värme när allting känns kallt,
o om nån att beröra
Och jag kunde ha gjort vad som helst för att höra den tanken
men själv låg jag tyst i min säng och så frälst av den farliga branten -
jag liksom föll över kanten.

Ibland måste man stanna upp, granska sig själv och bestämma vad man vill, vart man är på väg och hur man ska ta sig dit. Det känns som om tiden tar slut, som den rinner ut och att jag inte kan få tillbaks den mer. Jag vet inte varför jag känner så, det är bara en känsla som hälsar på då och då. Man vet ingenting om vad som kommer hända efter gymnasiet, jag är inte rädd för att stå på egna ben så att säga, utan mer för att jag inte vet vad jag kommer göra. Det känns som man inte vill påbörja många nya saker, känns som det inte finns tid. Men jag vet att det inte är så. Det här året som gått har varit så innehållsrikt och mycket av det hände innan sommaren vilket visar på att mycket kommer hinnas med så jag borde inte känna som jag gör. Jag tror det är årstiden som sätter igång tankarna. Mycket tid till att mysa hemma med tekoppen och en varmfilt.

När varje dag känns likadan
och när det skymmer över stan
och när du drömmer kom ihåg mig då

När du har varit i alla vrår
när du har testat allt som går och
när du har tröttnat kom ihåg mig då'

Mogen, redo, klar, fri. När vet man?
Stegen blir lättare, leendet syns oftare, väskan inte lika tung, tröjan inte lika trång. Ingen kyla, inga oklarheter. Allt bara flyter på som det ska utan bekymmer, utan problem.. Orden känns lättsammare, känslan likaså. Det fascinerar mig ibland, hur relationer mellan olika personer skiljer sig åt så mycket. Ibland säger det klick och det är inte mer med det, samtalen rullar på allt känns bra och man bra trivs. Ibland läser man fel, bedömmer fel med det är en risk man måste ta. Man utvecklas som person, man växer genom relationerna man har till andra människor. Man lär sig av varandra och det är inte alltid det slutar lyckligt men man får minnas vägen dit. Inte bara sluten. Det kommer inte alltid gå på räls, det kommer sluta i tragedier och frågor men det är värt att våga. 


     Det är oktober, löven har fallit till marken och en ny årstid är här.






RSS 2.0